Buddy - De beste hond ooit!

Mijn naam is Buddy. Nou, dat is wat die Amerikaanse soldaten me noemden. Dat was mijn nieuwe naam toen ze me vonden begraven onder de stenen en houten balken die vroeger onze schuur waren. Ze zeiden: "Hé Buddy, hoe gaat het?". Natuurlijk begreep ik ze niet meteen - mijn oren rinkelden nog van de explosies en ik zat onder het stof en ik had geen idee waar ik was, of wie deze mensen waren. Het kostte me een tijdje om die soldaten van over de grote oceaan te begrijpen, maar ik raakte eraan gewend. Ze waren geweldig - vooral Clem - hij was de beste.


Maar oh my, we hadden zo'n leuk leven voordat dit allemaal gebeurde. Mijn eerste meester was een geweldige man. Zijn naam was Pierre Lebrun. Hij had zes kinderen en een vrouw, moeder en vader. Ze hebben echt goed voor me gezorgd - vooral het jonge meisje dat ze Julliet noemden. Natuurlijk zorgden ze goed voor me omdat ik de beste hond ooit was - nou dat is wat ze me noemden - "De beste hond ooit!"


Toen kwam deze oorlog en werd alles omgekeerd.


Ik verloor mijn familie - allemaal in de nacht van de grote bombardementen die mijn kleine dorpje L'Émélie verwoestten, dat voor degenen die het niet weten, in Normandië, Frankrijk, niet ver van de grote oceaan ligt. Vroeger gingen we naar de kust op die mooie zomerdagen. Ik zou rennen en rennen en rennen in het zand en de vogels achtervolgen en mijn neus in het zeewier begraven. Dat waren de beste tijden.


De soldaten die me vonden, zorgden goed voor me. Ze hebben me opgeruimd, gevoed en ik reed achterin hun vrachtwagens en jeeps en wat er ook rolde ... helemaal door Frankrijk, Luxemburg, België en Duitsland. We hebben veel gezien. De meeste mensen zouden zeggen dat we te veel hebben gezien. Te veel oorlog, te veel veldslagen, te veel mensen gedood. Maar we zagen ook een aantal echt goede dingen, zoals mensen die andere mensen hielpen en ik hielp hen ook. Zonder mij hadden ze het niet kunnen doen!
The soldiers (HQ Company, 1st Battalion, 134th Regiment, 35th Division, Patton's Third Army) dug him out from the rubble and patched him up. Buddy became their company mascot and rode in the back of the HQ Company’s Radio Communications jeep. They traveled all the way across France, and just up to the border of Germany, then past Luxembourg and finally into Belgium. It was in Belgium, where they fought the Final Battle, that Buddy found his home in Bastogne.

39 views0 comments

Recent Posts

See All