Nederlands - Project Statement

Updated: Feb 25, 2020

=================================

Uitnodiging leerlingen 14-18 jaar op verkenning naar Bastogne in het kader van de 75e verjaardag van het Ardennenoffensief

Dit project wordt gesponsord door de Amerikaanse Ambassade van België ter herdenking van de 75e verjaardag van de Slag om de Ardennen van december 1944 tot januari 1945. Deze slag in de Belgische Ardennen was de grootste en duurste van alle gevechten in West-Europa en was het laatste grote nazi-offensief van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse ambassade heeft fondsen goedgekeurd die tussen november en mei 2020 schoolreizen zullen bekostigen naar het Bastogne War Museum en het slagveld.

Belgische overlevenden van de Slag zullen hun persoonlijke ervaringen delen. Het doel van het project is om kinderen bij te leren over de opofferingen die zovelen - zowel burgers als militairen - hebben doorstaan in hun streven naar een vrij en democratisch Europa.

Alle kosten - inclusief het busvervoer, het toegangsticket en de lunch - worden betaald door de Amerikaanse ambassade.

Er zal één grote bus voor ongeveer 50-60 personen beschikbaar zijn voor elke school.

We zijn nu op zoek naar Belgische scholen om deel te nemen aan dit programma.

Als u op de hoogte bent van een Belgische school / Klasse (met leerlingen tussen 14 en 18 jaar) die aan dit programma zou willen deelnemen, neem dan contact op met de Buddy Tour Guide FB messenger op deze site:

Website:

https://www.buddythelibertydog.blog/

E-mail:

info@buddythelibertydog.blog


US STATE DEPARTMENT / FEDERAL AWARD IDENTIFICATION NUMBER (FAIN):

S-BE200-19-GR-017


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Press Release / French / Flemish / English

French: L'ambassade des États-Unis à Bruxelles fournit des fonds pour payer les écoles belges pour visiter Bastogne et ses musées pour commémorer le 75e anniversaire de la bataille des Ardennes (batai